Over ons

Welkom bij Over Mathenesse! Het verhalenplatform van Mathenesse waar je al je lokale nieuws, activiteiten en bewonersverhalen vindt. Praat jij al mee?

Wat doen we?

Vier keer per jaar maken we een wijkkrant. Tussen de kranten door, plaatsen we het laatste nieuws op onze eigen website, Instagram en Facebook. Maandelijks verschijnt een nieuwsbrief met aanbevolen items. Ook komt er zo nu en dan een videomagazine uit dat ook vertoont wordt op OPEN Rotterdam. In alles wat we doen zetten we de bewoners van Mathenesse centraal, want Mathies zijn interessant en inspirerend.

Wie maakt Over Mathenesse?

De redactie van Over Mathenesse bestaat uit wijkbewoners die het leuk vinden om uit te zoeken wat er in de wijk gebeurt en die graag andere bewoners ontmoeten. Wij willen lokale informatie, verhalen en nieuws uit de wijk verzamelen op één plek zodat iedereen weet wat er speelt. 

Hopelijk voelen bewoners zich hierdoor meer in de wijk thuis en vinden ze makkelijker aansluiting met elkaar. Het is helemaal mooi als we, door te laten zien wat er in de wijk gebeurt, mensen inspireren om zelf meer contact te zoeken met elkaar. Voor ons werkt dit in elk geval. Sinds we de verhalen van Mathies vastleggen voelt de wijk voor meer als een thuis. 

Ook jij kunt meedoen! 

Over Mathenesse wordt gemaakt voor en door mensen uit Mathenesse. Ken jij een mooi initiatief in de buurt dat wel wat aandacht kan gebruiken? Tip ons! Of wil je ons team versterken en wijkverslaggever worden? Laat het ons weten!  Je kunt ons vinden op de contactpagina of op Instagram. Voor tips aan de redactie kun je ons mailen op: praatmee@overmathenesse.nl

Huh?! maar jullie waren toch Mathenesse Nieuws? 

Klopt. Even terug naar het begin. Voordat we Over Mathenesse werden, kende je ons als Mathenesse Nieuws. Mathenesse Nieuws was een idee van de wijkraad, die had gehoord dat bewoners een wijkkrant misten. De wijkraad vroeg aan de Contentclub om deze krant te maken. De Contentclub hoorde toen bij bewonersorganisatie Stichting Mathenesse aan de Maas, en bestond uit bewoners die al langer bezig waren met communicatie in de wijk. Misschien heb je het MadM-Magazine gezien? Die maakten wij ook. 

Eind 2023 kwam er een nieuwe focus bij het bestuur van de stichting en daar past dit verhalenplatform niet in. Daarom zijn we nu zelfstandig. Bij een nieuw begin hoort een nieuwe naam en een nieuw jasje – en zo werd Over Mathenesse geboren. Lekker recht door zee, en direct duidelijk waar onze content over gaat. 

Colofon

Zakelijke leiding: Oscar Langerak
Hoofdredactie: Anne-Rixt Korte
Redactie: Tom Damen, Sandra Degen, Maysa de Vries, Dorien Steens
Projectmanagement: Dženita Čamo
Administratie: Elisabeth Woning
Vormgeving: Naomi Jacobs | Creativa-Design
Video’s: Online Video Producties
Social media: Dylan Donia | Ministerie van Online