Wijkfeest en laatste werkbezoek burgemeester Aboutaleb 7 juni

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
Wijkfeest en laatste werkbezoek burgemeester Aboutaleb 7 juni

Vrijdag 7 juni barstte het wijkfeest in Mathenesse los bij het laatste werkbezoek van burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de wijk! De middag begon met een feestelijke opening van de nieuwe tuin en ouderkamer op basisschool Finlandia. De school viert haar familieschoolconcept, wat betekent dat ze met maatwerk onderwijs en hulp bieden aan gezinnen die het nodig hebben. De samenwerking tussen de school, de gezinnen en de wijkpartners kwam samen op deze mooie dag. Ook werd de nieuwe naam van de school gepresenteerd: OBS Mathenesse.

De wijk genoot van capoeira artiesten, begeleid door een band op het schoolplein en zelfs de burgemeester deed mee met sambaballen die hem werden aangereikt! Daarna begeleidde een brassband een stoet van bewoners en wijkpartners naar de AAIIR-moskee. Iedereen was welkom om 15:15 uur voor een heerlijke bara of een zak patat, met als toetje een stuk taart of schaafijs in allerlei smaken. In dit mooie gebedshuis aan de Aakstraat konden bewoners elkaar ontmoeten en beter leren kennen.

Iedereen kon een praatje maken met burgemeester Aboutaleb en wijkwethouder Achbar. Ook al was dit het laatste werkbezoek van de burgemeester. Wijkwethouder Achbar blijft zich inzetten voor Mathenesse. Met muziek van bewoonster Merel en haar band en een stralend zonnetje erbij, werd het een onvergetelijke dag.

Door: Safiya Lall Mohamed

0 reacties

Laat een reactie achter