Werkplaats Bon Sjans helpt jongeren met rugzak

Video Over Mathenesse

16 april 2024

Video

De lente staat in het teken van een nieuw begin. Als iemand daar veel van weet, zijn dat de stoere jongens van Bon Sjans. Neem in aflevering twee van Over Mathenesse een kijkje achter de deuren bij de werkplaats waar jongeren met een zwaarder rugzakje dan gemiddeld werken aan zowel prachtige meubels als aan zichzelf.

Etienne van de Giessen Leatemia is trajectleider en ervaringsdeskundige bij Bon Sjans. Hij heeft zelf vijf jaar in de gevangenis gezeten en helpt de jongens. “Als ik alles terug zou draaien en overdoen, zou ik nog steeds hetzelfde pad bewandelen. Want dat pad heeft ervoor gezorgd dat ik nu over de ervaring beschik om de jongens hier te behoeden voor dezelfde fouten.”

Over Mathenesse is een periodiek videomagazine dat berichten over de wijken Oud-Mathenesse, Witte Dorp en M4H aan een breed Rotterdams publiek brengt. Elke aflevering zoomt in op een belangrijk thema in de wijk. In vijf rubrieken, waarbij altijd de mens centraal staat, wordt het thema vanuit verschillende perspectieven belicht.

Delen

« Terug naar items

0 reacties

Laat een reactie achter