Vrijwilligers ontmoeten elkaar tijdens Hart van Math

Redactie Over Mathenesse

26 maart 2024

Artikel

In Mathenesse zijn veel actieve bewoners en daar mogen we trots op zijn. Dat vindt Stichting Mathenesse aan de Maas. Op 27 januari organiseerde zij daarom, samen met de Gemeente Rotterdam en WMO Radar, een vrijwilligersfeest in Huis van de Wijk de Inloop. 

De vrolijke muziek van showband Oud Mathenesse is die zaterdag al van verre te horen. Vanaf half acht verwelkomt de band, voor de ingang van de Inloop, de ruim veertig bewoners die zijn uitgenodigd. Allemaal doen ze wel iets – en nu gaan ze elkaar ontmoeten. 

Naast muntjes voor een drankje, krijgt elke genodigde een gekleurd armbandje. “Die mag je niet afdoen”, benadrukt Rinus Luneburg. Rinus praat de avond aan elkaar praat. Zo nu en dan vraagt hij aan mensen met hetzelfde kleur bandje om naar de crearuimte te gaan. Geel, oranje, roze, groen, totdat iedereen geweest is. Het is aan het begin van de avond een bron van wilde theorieën. Wat staat je daar in dat lokaal te wachten? 

Het antwoord is uiteindelijk simpel: ontmoeten. Bewoners die elkaar nog niet kennen gaan met gesprekskaartjes in gesprek. In de grote zaal blijft het ondertussen gezellig. Er wordt gekletst, gegeten en eerst voorzichtig, en daarna steeds enthousiaster, gedanst op de muziek van dj Jizza en muzikant Ramon. Beide wonen in de wijk. 

Voor de mensen die weggaan ligt er een goodiebag met lekkers, en met een ‘tot de volgende keer’ worden bewoners uitgezwaaid. Merel, secretaris van de stichting: “Mathenesse aan de Maas wil bewoners op een ontspannen manier met elkaar in contact te brengen. Hart van Math is wat ons betreft dan ook een terugkerend feest.”  

Door: Sandra Degen

Delen

« Terug naar items

0 reacties

Laat een reactie achter