Verhaal achter het maal: Stoom uit je oren

Redactie Over Mathenesse

09 april 2024

Artikel

Foto’s

In ‘Verhaal achter het maal’ gaan we op zoek naar de verhalen achter de maaltijden die we eten. Maak kennis met de geur, smaak of textuur die iets losmaakt bij een van je buren. Deze week: pittige Kip Tandoori, met de herinnering van Hilda van Nielen. 

Het is een hete zomerdag in 1986, als Hilda met haar man Ben een Indiaas restaurant binnenloopt. Ze zijn in Londen, net verloofd en op zoek naar verkoeling. Helaas pakt dit voor Ben anders uit. “Ik heb nog nooit iemand zo rood zien aanlopen. De stoom kwam bijna uit zijn oren,” vertelt Hilda. Op goed geluk hadden ze allebei iets uitgezocht van de menu kaart. “Ben was een oer-hollandse man die gewend was aan zijn AVG - aardappels, vlees en groente. Pittig Indiaas eten had hij nog nooit op.” Hilda kan er nog steeds net zo hard om lachen als toen. 

Hilda heeft die dag weinig last van het pittige eten. Haar vader liet haar als kind al kennismaken met exotische smaken en gerechten uit het buitenland. Het leverde Hilda een passie voor koken op. Op haar boekenplank staan inmiddels 450 verschillende kookboeken uit allerlei landen en culturen. Toch heeft pittig Indiaas eten nog steeds een speciale plek op de menukaart in haar hart. “Ben is 10 jaar geleden overleden, maar wanneer ik een pittige Indiase maaltijd proef, ben ik weer even terug in ons moment in het Indiase restaurant.” 

Wil je dit moment delen met een pittige Kip Tandoori? Volg dan deze link: https://overetengesproken.nl/kip-tandoori/


Door: Tom Damen

Delen

« Terug naar items

0 reacties

Laat een reactie achter