Tips om ruzie over weelde snel te beëindigen

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
Tips om ruzie over weelde snel te beëindigen

Weelde, de vrijstaat en kantine aan de Marconistraat 39, is soms weer open. Hoera! In plaats van dat te vieren klagen de omwonenden in een petitie tegen de geluidsoverlast. Omdat de voordelen van wat Weelde is en doet veel groter zijn dan de serieuze klachten van vele mensen die daar in de buurt wonen, volgen hier mijn tips om goed met elkaar om te gaan.

  1. Spreek met elkaar in de kantine van Weelde af om kennis te maken.
  2. Ga na hoe je met elkaar wensen rekening kan houden.
  3. Verlaag het geluidsniveau een beetje tijdens concerten na 20:00 uur.
  4. Doe oordopjes in als je gaat slapen.
  5. Rook samen een vredespijp

 Kortom: Ga een beetje normaal met elkaar om. Een grote stad als Rotterdam en een wijk als Mathenesse hebben baat bij originele initiatieven zoals Weelde. Klagen over overlast is niet meer van deze tijd. Laten we in deze boeiende woelige tijden proberen om slim en vriendelijk met elkaar om te gaan. Beter laat dan nooit.


Door: Nico Haasbroek


4 reacties

Fanclub West op 3 juli 2024 16:11 uur

Aardig ongepast Dat na hoe mensen al zo vaak wakker zijn gehouden Wie zegt dat dat met oordopjes opgelost kan worden gaat zichzelf vast en zeker nog eens tegenkomen Met eten, zonder eten, dat neemt niet weg dat deze zaak al te lang mensen wakker houdt. En nu willen ze dat nog eens doen? Wat dacht je van een plek waar je met je kind kan eten waar dat niet bij zit...........? (Als mensen door deze zaak deze wijk in komen voor woningen en vergelijkbare overlast veroorzaken aan hun buurt als deze zaak aan hun buren dan lijkt me zoiets geen voordeel.)

Merel op 2 juli 2024 16:53 uur

Ik hou van Weelde en vind het echt jammer dat ze dichtgingen. Zondagmiddag wat eten daar met een peuter is ideaal. Groot gemis. Ik snap dat geluidsoverlast heel vervelend is, dat hoorde ik ook we als ik over de dijk fietste. Maar als ik het goed begrijp gaan ze alleen nog een paar evenementen doen, dus niet ieder weekend. Voor het op de kaart zetten van onze wijk is Weelde ook goed geweest. Een nieuwe groep, jonge mensen weet Mathenesse nu te vinden en zal ook hier kijken wanneer ze een woning zoeken. Dat zie ik als iets positiefs. Persoonlijk heb ik veel meer last van asociale buren die van donderdagmiddag tot maandagochtend in ploegendienst onafgebroken op een balkon staan te bleren en te twerken, maar daar helpt een vergunning niet bij

Bewoner op 2 juli 2024 15:57 uur

Persoonlijk vond ik het een irritant bericht . Beetje kort door de bocht ook Voordelen??? Ze zouden langs komen bij de openbare wijkraad vergadering...., ze zijn niet geweest.

Gaatjeniksaan op 2 juli 2024 14:37 uur

Makkelijk lullen.. Je woont er zeker zelf niet! Met niet van deze tijd! Gewoon rekening houden met de mensen die er wonen met hun gezin!

Laat een reactie achter