Rondje Mathenesse

Redactie Over Mathenesse

02 juni 2024

Artikel
Rondje Mathenesse

Foto’s

Op zaterdag 1 juni werd het eerste Rondje Mathenesse gelopen in onze wijk. Het Rondje Mathenesse is een initiatief van 2 sportieve wijkbewoners, Sylvana Robbers en Merel van Tellingen, in samenwerking met wijknetwerker Safiya Lall Mohamed.

Sylvana en Merel lopen regelmatig hard door de wijk, liefst samen met andere wijkbewoners. Tijdens het Rondje Mathenesse lopen wijkbewoners een rondje van 2,5km of 5km. Het evenement is geen wedstrijd, de nadruk ligt op samen bewegen en ontmoeten.

Zo’n 15 enthousiastelingen verschenen op 1 juni om 11:00 uur in hardloopkleding in het Serumpark. De warming-up werd verzorgd door yogadocente Kek. Na een opzwepende serenade van de drumband gingen de lopers van start, ieder op zijn eigen tempo.

Voor de liefhebbers waren er langs de route instructies te vinden voor extra krachtoefeningen, zoals een extra keer de trap op en af aan de Schiedamsedijk of een paar keer opdrukken bij het Pinasplein. De sfeer zat er goed in. Wat leuk om zo lekker samen bezig te zijn!

Bij terugkomst in het Serumpark werden de lopers bij de finish feestelijk onthaald door de drumband en enkele supporters. Voor de dorstige lopers stonden er drankjes, fruit en krentenbollen klaar. Ter afsluiting verzorgde Kek nog een cooling-down, een fijne afsluiter van een gezellige en sportieve ochtend. 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement, dat in de toekomst hopelijk vaker wordt georganiseerd.

Heb jij ook zin om af en toe een rondje te rennen met je buren? Volg dan deze link naar de instagram pagina.


Door: Sylvana Robbers

0 reacties

Laat een reactie achter