Politie pakt verkeersaso’s aan met grootschalige actie op de Franselaan

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
Politie pakt verkeersaso’s aan met grootschalige actie op de Franselaan


Misschien heb jij ze ook gezien. De vijftig personeelsleden van de politie, Koninklijke Marechaussee en Handhaving en de politiehelikopter die op donderdag 11 april op de Franselaan stonden. Ze waren daar voor een grootschalige anti-aso actie tegen verkeersovertreders. Wijkagent Jurre Schaap: “Met deze extra inzet maken we duidelijk dat we verkeersveiligheid in Mathenesse serieus nemen.” 

De actie is opgezet naar aanleiding van signalen uit de Stuurgroep Veilig en bewoners uit de wijk. Jurre: “Bewoners vertelden dat er veel roekeloze hardrijders op de Franselaan zijn en dat ze weinig handhaving zien in de buurt. Met deze actie slaan wij twee vliegen in één klap.”

De verkeersaso’s worden op verschillende manieren aangepakt. Motoragenten rijden in- en rondom de wijk en brengen bestuurders naar de controleplaats. Daar staat een cordon agenten klaar om de voertuigen te controleren. Een agent van de Rijksdienst Wegverkeer legt uit wat er gebeurt: “We controleren op allerlei overtredingen. We scannen bijvoorbeeld nummerborden op openstaande boetes en controleren bestuurders op alcohol- of drugsgebruik. Ook is er een rollerbank om de maximumsnelheid van scooters en brommobielen te testen.”

De actie trekt nieuwsgierige buurtbewoners. “Ik voel me als vrouw niet altijd veilig op straat dus ik vind de extra politie aanwezigheid wel fijn.” vertelt een 26-jarige wijkbewoonster.

De resultaten van de dag liegen er niet om. Er werden 104 voertuigen gecontroleerd en 64 bekeuringen uitgeschreven. Opvallend waren twee gevallen waar het rijbewijs werd ingevorderd door een snelheidsovertreding. “Dat betekent dat ze met meer dan 100 km/u over de Tjalklaan reden,” aldus Jurre.

Door: Tom Damen

0 reacties

Laat een reactie achter