Mathenesse Mens: Chris Grives

Redactie Over Mathenesse

02 juli 2024

Artikel
Mathenesse Mens: Chris Grives

Voor mij, vertelt Chris Grives, is verbinding en connectie tussen mensen heel belangrijk. Ik hou van mensen bij elkaar brengen. Deze passie zie je op allerlei manieren terug in de dingen die ik leuk vind. Zo ben ik fanatiek spelletjes verzamelaar. Hoeveel ik er precies heb weet ik niet. Het neemt in ieder geval een hoop ruimte in in mijn huis. En sinds ik samen ben met mijn vriendin, die ook veel spellen heeft, is de collectie nog meer gegroeid. 

Van jongs af aan heb ik een liefde voor spelletjes. Ik kom uit een gezin van zes kinderen waarin we altijd met elkaar speelden. Ik hou van spelletjes begrijpen en vooral ook van winnen. Zo ontwikkelde ik mezelf in het spelen van spelletjes. De liefde voor het bij elkaar brengen van mensen en het spelen van spelletjes ging goed samen met mijn andere passie, namelijk koken. En ik begon met het hosten van spelletjes avonden.

Dat koken is niet alleen een hobby gebleven, elf jaar lang werkte ik in de horeca. Nu heb ik mijn eigen cateringbedrijf en hopelijk binnenkort een lunchroom en koffiezaakje hier op de Franselaan. Dit idee kwam eigenlijk voort uit de passie van mijn vrouw. Zij heeft een handel in inclusieve kinderboeken. 

We zijn begonnen met Aziatische boeken en hebben nu zelfs Poolse en Roemeense boeken. Maar voor alleen een kinderboekenwinkel is het pand te groot, dus zo ontstond het idee om er een lunchroom bij te openen. Het lijkt me heel erg waardevol daar een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt, en mensen elkaar kunnen ontmoeten. 

Ik hoorde van veel buren dat zij hun kinderen niet meer buiten laten spelen. In mijn jeugd was ik alleen maar op straat met andere kinderen. Ik vind het zonde dat dit nu niet meer zo is. Ik wil zorgen dat mensen in de wijk elkaar leren kennen en er een gevoel van verbinding ontstaat. Dat mensen elkaar begroeten wanneer ze op straat lopen. Dat Oud-Mathenesse een veilige en gezellige plek is voor mijn dochtertje om in op te groeien.


Door: Dorien Steens

0 reacties

Laat een reactie achter