In gesprek met EU-arbeidsmigranten in de wijk

Wijknetwerker Mathenesse

18 juni 2024

Artikel
In gesprek met EU-arbeidsmigranten in de wijk
Heeft u onze bus (de mobiele wijkhub) ook in de wijk zien staan?

Foto’s

Woensdag 19 juni waren wethouder Tim Versnel en medewerkers van gemeente Rotterdam in de wijk. Op de Franselaan gingen zij in gesprek met arbeidsmigranten over het inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Veel arbeidsmigranten weten niet dat zij zich moeten inschrijven. Vaak ervaren zij pas de negatieve gevolgen daarvan als zij ziek worden, ontslag krijgen of hun woning kwijtraken. Met een BRP-inschrijving bouwen zij rechten en toegang tot voorzieningen op.

Rotterdam is daarom een campagne gestart waarmee wij EU-arbeidsmigranten willen motiveren zich in te schrijven bij de gemeente. Zodat zij hun rechten en plichten kennen. En dat zij beter beschermd zijn tegen misstanden en dat overlast in de wijken wordt tegengegaan.

Kent u of bent u een arbeidsmigrant?

Kent u arbeidsmigranten in uw wijk, of bent u misschien zelf een arbeidsmigrant? Dan kunt u op onze website meer informatie vinden: www.rotterdam.nl/eu-arbeidsmigranten. Hier kunt u ook filmpjes vinden waarin arbeidsmigranten vertellen waarom inschrijven zo belangrijk is.

Bent u arbeidsmigrant? Dan kunt u ook direct 1 van onze informatiepunten bezoeken voor gratis advies. Vooraf aanmelden hoeft niet.


Informatiepunt EU-arbeidsmigranten

Bulgaarsestraat 4, Rotterdam-West

Open: woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur.


Informatiepunt EU-arbeidsmigranten

Pleinweg 196A, Rotterdam-Zuid

Open: maandag van 13.00 uur tot 19.00 uur. Vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

0 reacties

Laat een reactie achter