Hoe willen wij bouwen M4H 2030

Redactie Over Mathenesse

31 mei 2024

Activiteit
Hoe willen wij bouwen M4H 2030

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030. In deze tentoonstelling neemt het KeileCollectief je mee op een zoektocht naar toekomstbestendig bouwen met een presentatie over 200 jaar bouwcultuur. 

Merwe-Vierhavens (M4H) staat aan de vooravond van een transformatie naar een levendige woon- en werkwijk. Duurzaamheid en circulariteit zijn het uitgangspunt. Hoe realiseren we een toekomstbestendige leefomgeving die klaar is voor de uitdagingen van morgen? 

De tentoonstelling gaat op zoek naar het antwoord op deze vraag en kijkt terug naar hoe onze bouwpraktijk er 100 jaar geleden uitzag, onderzoekt ons huidige gebruik van bodem, materialen en installaties en nodigt je uit om te dromen over hoe ons leven in de gebouwde omgeving van M4H er in 2100 uit zal zien. Neem deel aan het gesprek in een programma van workshops, debatten en serious games tijdens de tentoonstelling.

Programma

Opening door Monica Adams, KeileCollectief & studioADAMS

Introductie door Ninke Happel, HCVA

Landschap pitch door De Urbanisten

Stedenbouw pitch door CITYFÖRSTER

Architectuur pitch door HCVA

Materialen & Paris Proof pitch door GROUP A

M4H Past and Futures

Drinks

Opening begint om 15:30. Deuren openen om 15:00.

Meld je hier aan

HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030

Tentoonstelling en publiek programma

Datum: 15 juni - 13 juli & 21 aug - 15 sep

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 12:00 - 17:00

Locatie: Keilepand

HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030 is een initiatief van het KeileCollectief met bijdragen van Happel Cornelisse Verhoeven, De Urbanisten, CITYFÖRSTER, GROUP A | CARBONLAB en studioADAMS. De tentoonstelling is ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam – Cultuur, Programmabureau M4H, AIR – Architectuur Instituut Rotterdam, Vandersanden, Dura Vermeer Bouw Heyma, DGMR, Aveco de Bondt en Adviesbureau Lüning.

Delen

« Terug naar items

0 reacties

Laat een reactie achter