Een Nieuw Huis van de Wijk. Denk jij mee?

Redactie Over Mathenesse

03 april 2024

Artikel

Aan de Grieksestraat, aan de kant van het Serumpark, staat nu nog een klein overgroeid gebouwtje van Diergaarde Blijdorp. Nog even, want dat gebouwtje gaat weg. Op die plek gaat de gemeente Rotterdam een nieuw Huis van de Wijk bouwen. Denk jij mee? 

De voorbereidingen zijn al gestart. De gemeente kijkt of er planten en dieren leven die beschermd moeten worden, en hoe schoon de grond daar is. Ook onderzoeken we aan welke regels het gebouw moet voldoen, zodat het goed bij de omgeving past. 

De komende maanden maken we het programma van eisen. Hierin zetten we wat wij als gemeente belangrijk vinden voor dit nieuwe huis van de wijk. Maar: we willen ook weten wat jij als bewoner denkt en wilt. Wil jij meedenken, neem dan contact op met wijknetwerker Safiya Lall Mohamed (0643427517).

Na het opstellen van het programma van eisen kiezen we een architect. Die maakt het ontwerp voor het nieuwe Huis van de Wijk, volgens de regels van de gemeente en het programma van eisen. We hopen dat in 2026 het nieuwe Huis van de Wijk klaar is en een plek is van en voor de wijk. We kijken ernaar uit om met jou aan dit project te werken!

Door: Safiya Lall Mohamed

Delen

┬ź Terug naar items

1 reacties

Rob op 14 May 2024 11:25u

Ik hoop dat de bewoners aan de grieksestraat hierbij vroegtijdig geïnformeerd worden over de plannen? Want alleen zo kunnen de buurt bewoners mee denken. Zonder informatie te verspreiden via de brieven bus gebeurt dit natuurlijk niet.

Laat een reactie achter