Een kijkje bij de voedselbank

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
Een kijkje bij de voedselbank

In de rubriek ‘Wijk in Actie’ schrijven we over bewoners die iets doen voor de wijk. Dit keer gaan we iets buiten de wijkgrenzen, want net buiten Mathenesse, aan de Mathenesserweg zit de Voedselbank. Hier kun je naartoe voor je wekelijkse boodschappen als je niet genoeg geld hebt om eten te kopen. In Mathenesse zijn dit zo’n honderd bewoners.

De winkel staat vol lekker eten. Van tomatenblokjes en koekjes tot een grote koelkast met voorgesneden groenten. Onbeperkt pakken dit keer, want er is veel gedoneerd. Aan de voorkant staat een klein kassablok en aan de wand een lange rij winkelwagentjes. Ook is er een koffiehoekje met gratis thee en koffie, waar je even rustig een bakkie kunt doen. Een soort buurtsuper dus.

Wilma, vrijwilliger bij de voedselbank: “De voedselbank werkt alleen maar met vrijwilligers. Niemand, zelfs de hoogste baas niet, krijgt betaalt.” De vrijwilligers zijn belangrijk, want er zijn veel mensen nodig om de voedselbank draaiende te houden. Winkelmedewerkers, vrachtwagenchauffeurs en HR medewerkers die de vrijwilligers aan werk helpen. Wilma: “In onze winkel werken 35 vrijwilligers. Sommigen doen dit een paar uur, anderen meerdere dagen.”

Het eten van deze voedselbank komt van bedrijven, van burgers en supermarkten. Ook de Voedseltuin in Nieuw Mathenesse levert twee keer per week groenten. Wilma: “Klanten zijn daar blij mee want daar zitten vaak verse kruiden tussen.” Met een grote glimlach poseert ze naast de snijbiet, radijsjes en sla . Ook die komen deze week bij de Voedseltuin vandaan.

Tot slot, nog een leuk weetje: bij het grote Voedselbank-pand in M4H, aan de Keilestraat kun je geen boodschappen doen. Het is een distributiecentrum: vanuit hier wordt gedoneerd eten verdeeld en vervoerd naar de verschillende voedselbanken in Rotterdam.

 

In kader

Heb jij niet genoeg geld om eten te kopen, wil je wat doneren of vrijwilliger worden bij de Voedselbank? Neem contact op met de Voedselbank door te bellen naar: 088 543 543 5.

Door: Sandra Degen

0 reacties

Laat een reactie achter