De Bouwkeet: lekker knutselen met textiel, metaal of hout

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
De Bouwkeet: lekker knutselen met textiel, metaal of hout

De Bouwkeet is een indrukwekkende werkplaats in Delfshaven (Schiedamseweg 240). Het staat vol materialen en mooie machines. Sinds kort mogen jongeren uit Mathenesse zich hier ook inschrijven. Ga jij ook?

De Bouwkeet is een indrukwekkende plek. De grote lichte ontvangsthal geeft toegang tot verschillende deuren waarachter prachtige werkplaatsen schuilen. Er is een textiel-, hout-, metaal-, en keramiek werkplaats, en een fablab met gereedschap. Van fietsonderdelen tot mooie stoffen en scharen. Spannend natuurlijk, zulke grote apparaten(ook voor ouders) maar alles is onder begeleiding. Ook zijn er natuurlijk wat regels zoals haren vast en geen blote benen.

Angela, medewerker van de Bouwkeet: “De Bouwkeet was eerst alleen voor jongeren uit Delfshaven, maar door de aanloop van jeugd buiten die wijk, is deze groep nu groter. Ook Mathenesse mag nu meedoen.” En het is dus gratis. Angela: “De Bouwkeet wordt financieel ondersteund door Stichting De Verre Bergen. En we werken, naast de vaste medewerkers, met stagiairs en vrijwilligers.” Hierdoor ontstaan soms mooie samenwerkingen. “Als volwassenen hier komen werken, vragen we hen om hun kennis te delen met de kinderen in een workshop.”

Leerlingen van de Finlandiaschool zijn al een keer langs geweest. We vroegen juf Kim hoe dit was: “Op de Finlandia hebben we geen 3D-printers of dukmachines, dus de Bouwkeet is echt een mooie toevoeging. Een kind dat moeite heeft met rekenen, ontdekt hier dat hij klakkeloos een houten puzzel in elkaar zet. Dat geeft zelfvertrouwen!”

Alle reden dus om je in te schrijven! Dit kan via school of de website www.bouwkeet.org. Of loop gewoon even binnen, dan proef je direct de sfeer.

In kader

De Bouwkeet ligt aan de Schiedamseweg 240 op korte afstand van metrostation Marconiplein. Maar, LET OP: in de zomervakantie wordt de Bouwkeet verbouwd. De binnenactiviteiten vinden dan plaats in de Lucasschool aan de Korfmakersstraat 68.

Door: Sandra Degen

0 reacties

Laat een reactie achter