Clubhuis Jeugdactiviteiten viert 5 jarig bestaan

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
Clubhuis Jeugdactiviteiten viert 5 jarig bestaan

Ontstaan in 2019 met één locatie van 60m2 en uitgegroeid tot drie locaties is het Clubhuis Jeugdactiviteiten een onmisbare plek voor jongeren in de wijk. Om het aankomend jubileum op 25 juni te vieren, gingen wij met oprichter Benjamin in gesprek. 

Met het clubhuis zorgt Benjamin voor meer verbinding in de wijk, een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en deel kan nemen aan binnen- en buitenactiviteiten. Nu behoren tot het clubhuis: een locatie voor kinderen van 4-10 jaar, een locatie voor jongeren van 10+ en de Duimdrop, de blauw-rood-groen gekleurde container als locatie voor buitenactiviteiten en speelgoed uitleenpunt. Inmiddels is het clubhuis een begrip, met jeugd uit de wijk én omstreken; waar kinderen een band met elkaar vormen en ook de ouders zich thuis voelen. 

Met een snel veranderende wijk als Mathenesse is het belangrijk dat het clubhuis blijft bestaan en daar zet de organisatie zich samen met vrijwilligers hard voor in. Zodat iedereen in de wijk gratis kan deelnemen aan activiteiten en workshops.

Op 25 juni pakt Clubhuis Jeugdactiviteiten groots uit. Benjamin: "We organiseren een groot feest voor de kinderen van het clubhuis en een mooie avond voor onze collega’s en vrijwilligers. Ik ben trots dat we van niets zo'n groot succes hebben gemaakt en dat we een plek hebben gecreëerd die voor vele gezinnen een fijne ontmoetingsplek is geworden. Het gaat niet altijd makkelijk, want elk jaar speelt de vraag of er subsidie is voor het clubhuis. Maar met een fantastisch bestuur en deskundige mensen staan we nog steeds in Mathenesse en daar ben ik enorm trots op. Dankzij dit team, de bewoners en de kinderen hebben we dit kunnen bereiken.”

Door: Maysa de Vries

0 reacties

Laat een reactie achter