Brenda maakt schoon!

Redactie Over Mathenesse

01 juli 2024

Artikel
Brenda maakt schoon!

De meeste mensen ergeren zich er dood aan. Al dat vuil in en rond de Pasteursingel bij het Witte Dorp, maar Brenda steekt regelmatig de handen uit de mouwen en doet er wat aan.

Ik word warm ontvangen door een vlotte spontane vrouw. Terwijl ik aan de tafel ga zitten vraagt Brenda vanuit de keuken of ik misschien ook nog even een kopje courgettesoep wil. Helaas heb ik net geluncht dus we beginnen het interview.

Jij maakt regelmatig rondom de singel schoon, dan heb jij zeker veel tijd? 

Tussen mijn werk en mijn lekker drukke leventje probeer ik telkens een uurtje te pakken om even met mijn grijper het vuil op te rapen. 

Woon je al lang in de wijk?

Als kind heb ik altijd in West gewoond. Wij zijn op een gegeven moment verhuisd naar Zevenkamp. Toen mijn vader 25 jaar geleden overleed ben ik verhuisd naar Mathenesse omdat mijn moeder hier woonde.

Wat motiveert jou om de singel op te ruimen?

Er wordt vanuit de gemeente niet opgeruimd rond de singel en ook andere mensen pakken het helaas niet op. 

Waarom vind je schoon zo belangrijk?

Ik vind het gewoon belangrijk dat we in een fijne omgeving leven. Ook ben ik bang voor ongedierte. Ik hou het dus graag schoon.

Wat zou er beter kunnen in de wijk?

De scholen zouden misschien met de kinderen 1 keer per maand kunnen prikken. Dit zorgt ervoor dat er al veel opgeruimd is. De kinderen leren zo ook het belang en om trots te zijn op hun wijk. Of vaker zo’n schoonmaakdag als een tijdje geleden. De gemeente kan de vuilnisbakken vaker leeghalen zodat het er niet telkens naast ligt. Meer samen werken in de wijk, maak er bijvoorbeeld een leuke middag van.


Door: Sandra Degen

0 reacties

Laat een reactie achter