Borduurwerk in boom

Redactie Over Mathenesse

02 juli 2024

Artikel
Borduurwerk in boom

We kennen het beeld helaas allemaal. Complete inboedels gedumpt op straat in onze wijk. Spullen die ooit van waarde waren voor de eigenaren, en nu niets meer dan oud vuil. Maar wat door de ogen van de ene Oud-Mathenesse bewoner troep is, is voor de ander een schat. 

Zo ook dit kunstwerk, met een wel erg bizarre timing van de vondst. En dat verhaal begint bij de groene muur in mijn huis waaraan het nu een waardig plekje heeft gekregen. 

In een opwelling begon ik namelijk met het groen schilderen van de muur. Maar toen het af was, was ik nog niet tevreden, er miste nog iets. Om bij te komen van het schilderwerk hing ik over de rand van mijn balkon. In de schemering tuurde ik de gemeenschappelijke tuin in. 

Boven op een boom zag ik iets liggen. Vol nieuwsgierigheid rende ik naar beneden en haalde het voorwerp uit de boom. Wat ik vond was een ingelijst geborduurd tafereeltje. Onderin was het zelfs voorzien van de naam van de maker. En qua kleuren perfect passend bij de net geverfde muur. 

Het fascineerde me enorm. Dat zelfs iets als een borduurwerk, dat met zo een engelengeduld wordt gemaakt, kan eindigen als een door de wind meegevoerde plastic zak in een boom.

Het doet je afvragen wat het verhaal erachter is, en hoe eindigt zoiets boven in een boom? Deze parel is in ieder geval toch nog goed terechtgekomen. Hopelijk is dit borduurwerk niet het enige ‘meubelstuk’ in Oud-Mathenesse dat van de straat wordt gered doordat een ander er de schoonheid nog van in ziet.


Column door Dorien Steens

0 reacties

Laat een reactie achter