Bewonersvraag: hoe veilig is Mathenesse?

Redactie Over Mathenesse

09 april 2024

Artikel

Vorig jaar kwam Mathenesse een aantal keer negatief in het nieuws. Er waren drie explosies, een schietpartij, een inbraakgolf, een grote woningbrand en diverse overlastincidenten. Niet gek dat een aantal bewoners zich afvragen: hoe veilig is Mathenesse nog? We vroegen het aan wijkagent Mirjam Croese en stadsmarinier Avril Schreurs.

Avril en Mirjam hebben goed nieuws: Mathenesse is, vergeleken met andere wijken in Rotterdam, een veilige woonwijk. Ja, er waren een aantal zware incidenten, maar hoe pijnlijk ook, dat hoort bij ‘de grote stad’. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de zware criminaliteit in Mathenesse toeneemt. 

Maar veiligheid is ook een gevoel. Dat wordt ook bepaald door wat je zelf hebt meegemaakt en hoe leefbaar de wijk is (of je hier fijn woont). Op leefbaarheid is in Mathenesse nog wel wat te verbeteren. Bewoners hebben bijvoorbeeld last van afval op straat, vernielingen, gehorige huizen en niet iedereen spreekt dezelfde taal. 

Politie en gemeenten werken samen om dit te verbeteren. Zo is er gehandhaafd op alcoholoverlast, de inbraakgolf is opgelost en zijn er extra camera’s in de wijk geplaatst. Ook is onderzoek gedaan naar drugsnaalden in de wijk. De overlast is aangepakt en de gebruikers hebben zorg gekregen. 

Maar: het oplossen van dit soort problemen kost tijd. Meer tijd dan je als bewoner misschien leuk vindt. Huisuitzetting bij structurele overlast kan bijvoorbeeld pas als er een sterk dossier ligt. Gelukkig kun je politie en gemeente wel hierbij helpen. Dus speelt er wat of heb je een onveilig gevoel, meld het! Neem contact op met stadsmarinier Avril Schreurs (06 542 812 09) of wijkagent Mirjam Croese (06 21689400). 

Wil je meer weten over hoe veilig Mathenesse is ten opzichte van andere wijken? Kijk dan eens naar het Wijkprofiel van de Gemeente Rotterdam: https://wijkprofiel.rotterdam.nl/nl/2022/rotterdam 

Door: Anne-Rixt Korte, Avril Schreurs en Mirjam Croese

Delen

« Terug naar items

0 reacties

Laat een reactie achter